• Bezovka

    2010-2011

    Vlastníkem nově zakoupeného domu v památkové zóně Bezovka jsme byli přizváni ke spolupráci na rekonstrukci a revitalizaci objektu z r. 1928. V současné době se dům nacházel již za hranicí svých možností, jeho vnitřní prostory byly v průběhů uplynulých dekád necitlivě přestavovány a byly v technicky nepoužitelném stavu a také jeho vnější plášť vykazoval už řadu rizikových míst. Jako základní požadavky byly investorem specifikovány zhodnocení objektu a splnění požadované nové náplně domu, tedy citlivá rekonstrukce, která v sobě bude obsahovat jednak analýzu stávajícího stavu jak po stránce historické, tak po stránce technického stavu, a jednak návrh koncepčního a variantního řešení, které umožní investorovi s majetkem pracovat variabilně dle konkrétní situace na trhu. Veškeré projektové práce od první studie až po realizaci stavby probíhaly pod dohledem zástupců státní, resp. městské památkové péče.

    Více informací
  • Řevnice

    2008-2010

    „Pohodlný dům do nepohodlného svahu“ bylo znění zadání od investorů, kteří zakoupili velmi svažitý pozemek v krásné lokalitě v kopcovité krajině nedaleko Prahy. Pozemek byl dříve ovocnou zahradou a někdy v minulosti pravděpodobně patřil k některé z okolních parcel. Zadání bylo lákavé, protože parcela není tou prvoplánově ideální, s ideální orientací ke světovým stranám, s ideálním svahem, s ideální velikostí... Její stísněné podmínky, nepříliš velká rozloha, obtížný přístup a poměrně příkrý svah byly pro nás velkou výzvou.

    Více informací
  • Předenice

    2008-2011

    Jižní svah skoro na samotě, s výhledem a v zeleni – takový pozemek si pro sebe vybrali manželé se dvěma téměř dospělými dcerami. Lokalita je nedaleko Plzně, v klidné části na okraji obce. Zadáním byl pohodlný přízemní dům, ve kterém budou žít manželé, dočasně ještě s jednou z dcer. Velkými plusy pozemku byly hezké výhledy do vzdálenějšího okolí - především jihozápadním směrem, jižní svah, poměrně velká plocha pozemku a blízká rozlehlá zahrada patřící k sousední nemovitosti.

    Více informací
  • Stomatologie

    2008

    Před novými majiteli poměrně velkého rodinného domu v ulici s prudkým svahem stálo rozhodnutí, jak k němu přistoupit. Dům stojí na nevelkém pozemku v ulici s příkrým svahem, v klidné a příjemné zahradní lokalitě s vilami a rodinnými domy, vlastní vnitřní zahradní pozemek za domem je už rovinný. Odkrytím a obnažením konstrukcí jsme zjišťovali další a další problémy, jež byly způsobeny neodpovědnými a neodbornými zásahy do objektu v uplynulých letech, resp. desetiletích. Při stavebních pracích bylo odhaleno, že objekt je jen slepenicí mnoha přístaveb a přílepků a staticky funguje takříkajíc „na dobré slovo“.

    Více informací
  • NND Černice

    2010-2011

    „Malý dům do krásné zahrady se vzrostlými stromy pro mladou rodinu s malými dětmi – a s velmi omezeným rozpočtem“ – takové bylo zadání od investorů. Vzhledem k nízkému rozpočtu byl celý návrh ovlivněn tímto prioritním požadavkem a od samého začátku navrhování jsme s tímto faktem počítali. Dům jsme i přesto navrhli tak, aby dovedl pokrýt chod běžné čtyřčlenné rodiny od etapy s velmi malými dětmi až po etapu jejich téměř dospělosti, celková plocha bytu je 120m2.

    Více informací
  • Sedlec

    2010-2011

    Investorem zakoupený pozemek není příliš velký, ale rozprostírá se na krásném místě nad řekou a rozsáhlou povodňovou loukou, má široký výhled do volné zeleně a na zříceninu hradu. Svažuje se jižním směrem a má relativně velké převýšení. Požadavkem investora byl dům se sedlovou střechou a poměrně velkou náplní – vícegenerační bydlení, prostory pro sport a relaxaci apod… Celý dům je osazen v horní části pozemku tak, aby dům dokázal co nejefektivněji využívat jižní svah, ať už z hlediska orientace jednotlivých místností, výhledů i rekreační plochy zahrady. De facto všechny obytné místnosti jsou orientovány jižním a východním směrem, na severní straně jsou umístěny pomocné a hygienické prostory. Na západní streně jsou terasy kryté zastřešením, které je přímou součástí domu.

    Více informací
<< 1 2 3>>
výběr prací / chronologicky