• Třešňová

    2008

    Pozemek pro rodinnou vilku se nachází na konci řadové zástavby ve staré obytné čtvrti, v klidné lokalitě se vzrostlými zahradami. Stavby v okolí mají rozdílnou kvalitu, najdou se zde domy městského typu, vilky solitérní i řadové, ale stejně tak ještě i původní klasické venkovské chalupy. Naším zadáním bylo navrhnout řadový dům pro koncovou sekci, tedy z jedné strany kopírující štítovou zeď sousedního domu, na který se napojuje. Požadovaná náplň byla relativně velká, na ploše do 150m2 jsme řešili obytné prostory s přímým výstupem do zahrady, zapuštěnou garáž, několik ložnic s vlastním příslušenstvím i další relaxační plochy na střeše domu. Specificky jsme navrhli dům jako „rostoucí“, tedy s možností nástavby do budoucna, až bude potřeba dům prostorově zvětšit.

    Více informací
  • Vila Praha

    2008

    Pozemek, pro který jsme navrhli novostavbu vily v Praze, leží v koncové sekci nově parcelovaného území. Ze tří stran je obklopen meandrem potoka, na jehož březích rostou vysoké stromy a vytváří tak nádherné prostředí pro bydlení, napomáhá pocitu naprostého soukromí. Pozemek je poměrně rovinatý a vzhledem ke své velikosti umožňuje navrhnout velmi prostorný dům, aniž by ztratil cokoli ze svých kvalit a aniž by ztratil svoji velkorysost. Investor požadoval vysoký standard pro své bydlení, a to jak v úrovni velikosti náplně domu, tak v úrovni velikosti jednotlivých prostor, ale současně také v kvalitě použitých materiálů a špičkových technologií. Objekt je bezbariérový.

    Více informací
  • Mlýn

    2009

    Výchozím podkladem pro studii byla poměrně rozlehlá polorozpadlá stavení, resp. velmi zchátralá bývalá mlýnská usedlost, která leží v nádherném prostředí v těsné blízkosti rybníka, potoka a lesa. K mlýnu patří současně také rozlehlé pozemky, takže vlastníci mají k dispozici venkovské prostředí, ačkoli se usedlost nachází na území Prahy. Nejstarší objekt v usedlosti nebyl do dnešních dnů dochován, zachovaly se pouze část kamenných základů a otisk štítu jeho střechy na sousední stavbě, která byla postavena dodatečně jako poslední z budov v meziválečné době. Ostatní domy byly stavěny postupně a měly vždy hodpodářskou funkci. Celá usedlost podléhá památkové ochraně a vzhledem k tomu byly veškeré projektové práce v průběhu velmi podrobně konzultovány a schvalovány se zástupci státní i městské památkové péče.

    Více informací
  • Bytový dům Praha

    2010

    Sto let starý dům v Praze má v současné době přízemí a dvě bytová podlaží. Původně měl historizující fasádu, v průběhu desítek let byl stavebními úpravami zbaven všech dekorativních prvků a v dnešní době je jeho fasáda naprosto hladká. Objekt má vnitřní prostorný světlík, do kterého jsou orientována okna z nebytových prostor a také dvorek na severní straně. V parteru jsou prostory bývalé dílny a malá prodejna. Náš návrh řeší kompletní rekonstrukci domu, nástavbu o dvě bytová podlaží na úroveň sousedního domu, revitalizaci parteru (nově prosvětlené prodejní prostory), světlíku i dvorku. V prostoru uskočeného posledního patra vzniká nadstandardní bydlení se zelenou terasou a výhledy. Objekt dostává nové, adekvátní využití a současnou tvář.

    Více informací
  • Hradiště

    2010

    Velmi prudký svah, poměrně velká náplň domu a relativně malý pozemek – to byly výchozí podmínky pro návrh novostavby rodinné vily v Hradišti. Požadavkem investorů bylo pohodlné bydlení pro rodinu s dětmi a současně také kapacitní rezerva pro budoucnost pro event. rozšíření domu o další obyvatele. Koncept domu je založen na dvou jednoduchých kvádrech, které jsou na sebe v kolmém směru „položeny“, resp. jsou do sebe „zaseknuty“. Tento princip koncepčně podtrhuje barevné rozlišení dvou základních hmot. Dům jsme navrhli tak, aby všechny obytné prostory měly přímý kontakt s terénem, resp. přímý výstup na terasu na terénu a mohly tak využívat zahrady přímo za okny. Současně tak umožňujeme, aby obyvatelé domu nebyli vzájemně rušeni a měli soukromí dle aktuálních požadavků. Dům je orientován na jih a díky prudkému svahu má krásný výhled na vzdálený horizont. V současné době je dům ve výstavbě.

    Více informací
  • Mírová

    2010

    Funkcionalistická vila byla postavena za první republiky v zahradní vilové čtvrti, dnešní památkové zóně. V průběhu desítek let sloužila jednak k bydlení a jednak k nebytovým účelům. Investor vilu zakoupil se záměrem vrátit jí původní funkci, i když z původních prvků (převážně v interiéru) nebylo téměř nic dochováno. Naším zadáním byla architektonická a technická rekonstrukce fasádního pláště a střechy včetně zateplení a repase původních dochovaných zámečnických a klempířských prků. Původní okna nebyla bohužel dochována, v 90.letech byla okna nahrazena současnými okenními výplněmi. Nová okna nebyla součástí našeho návrhu. Veškeré projektové i stavební práce byly prováděny za přísného dozoru zástupců odboru památkové péče.

    Více informací
<< 1 2 3>>
výběr prací / chronologicky